lördag 15 oktober 2011

Jobb, bråk och Ullared

Ja nu har höstresan till Ullared blivit utförd. Hittade massa bra saker till Sebban. Vinteroverall, regnkläder, vantar, fuskolle plus alla andra kläder man kan behöva under vintern. Blev lite till mig och Erik också men det var ju Sebban som prioriterades. Det är så härligt i Ullared. Inget slår att fösas fram mellan hyllorna som kor inne i ladugården. Arga kärringar, stressade mammor och uttråkade karlar. Skrikiga barn som inte alls tyckte att det var så himla roligt trots allt att vara inne i ett varuhus i sex sju timmar när leksaksavdelningen avverkades på fem minuter. Men så härligt när man kommer hem och lägger upp alla grejer på sängen. Man ser sånt man inte ens kommer ihåg att man köpte. Underbart.

Har i dagarna haft en väldigt hetsig diskussion med delar av familjen. Försöker sätta upp regler i vårt hem när det gäller vår egen son. Blir så himla ledsen när man måste säga till hundra gånger om saker som sen inte följs i alla fall. Det är klart att en del traditioner måste fortsätta att gå i arv. Annars är det ju ingen tradition. Fast vi kanske vill skapa egna traditioner. Och själva bestämma vilka vi vill ta med från vår egen barndom. Det vore trevligt om man någon gång ibland åtminstone kunde bli tillfrågad innan det görs nått. Allt behöver inte vara lite hemligt.

Jag har jobbat min första dag igår efter föräldraledigheten. Det var så himla mysigt. Träffade mina söta tanter igen. Klart var det stressigt men det hör ju jobbet till. Det är skönt att det händer nått hela tiden. Skulle bli idiot om jag bara satt ner och inget hade att göra. Mötte två av gubbarna ute vid cykelstället. Och den ena sa:
"Vi tycker att det är så roligt att se Lena här igen."

Då blir man varm i hjärtat. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar