torsdag 31 januari 2013

Träna??

Jag önskar att jag var en sån där person som älskar att träna. Som kliver upp på morgonen, slänger på mig skorna och ger mig ut och springer före frukost. Som älskar sallad mer än bea, grönsaker mer än choklad och springa mer än ligga i soffan och gosa med barnen.

Varför kan ingen ge mig lite hurtighet? Jag hatar verkligen att springa. Och jag älskar ju mat. Försöker så där insiktsfullt ibland säga till mig själv att jag älskar mig själv mer, men brukar ofta skratta efteråt eftersom det känns så extremt egotrippat att tänka så.

Jag hade ju börjat viktväkta igen. Och det gick bra. Nu har ju dessutom lillfisen börjat vara lite mer nöjd. Så nu är det fan dags igen.

Men träningen tror jag att jag väntar med lite grann.

Nu ska jag försöka mig på att få Sebastian äta frukost istället för zooapor. Får vi se hur det går.

lördag 19 januari 2013

Kalas, förkylning och 6 månader

Japp. Nu har Isolde blivit 6 månader. 4 av dom månaderna har hon skrikit sig igenom. Snart 2 av dom har hon sovit på min arm. Hela natten. Extremt oskönt.

Och Sebastian har nödvändigtvis och sorgligt nog fått lära sig att söva sig själv. Så nu för tiden somnar han i sin säng med en film. Ganska bra under rådande omständigheter men ändp ledsamt att jag själv inte kan få söva honom.

Jag menar, till och med i skrivande stund ligger Soldan där inne och tjutgnäller. Med Erik för omväxlingsskull.

Nu är det bara två dagar kvar tills vi får nycklar till vårt nya hem. Ska bli kanon. Så sen har vi lite drygt en månad (förhoppningsvis) på oss att måla, tapetsera, lägga golv och allt annat innan vi kan flytta in. Tills dess får vi bo hela familjen i mammas vardagsrum. Finns det hjärterum och allt det där.

Idag har vi varit på kalas för Emilia, imorn blir det kalas för Hampus och nästa vecka blir det bankbesök och få nycklar, jag ska till SmePelle, öppet hus börjar igen (wohoooo) och sen vet jag inte. Men trevligt blir det nog.

Just det. Vi är förbannat förkylda här hemma. Tänkte ifall ni ville veta.

By the way: Erik tyckte att jag inte alls är särskilt sexig när jag ser ut så här. Förstår inte riktigt hur han menar?


lördag 5 januari 2013

2013

Ja nu är ett helt nytt år här och med det nya saker att sätta tänderna i.
Och tänk att det har hänt nått ganska stort i mitt och Eriks liv ända sen vi träffades.

2006: Vi träffades
2007: Vi flyttade ihop OCH köpte en bostadsrätt
2008: Vi förlovade oss
2009: Vi blev gravida första gången
2010: Vi blev föräldrar till en alldeles fantastisk liten Sebastianprins och SÅLDE bostadsrätt
2011: Vi blev gravida andra gången
2012: Vi blev föräldrar till en alldeles fantastisk liten Isoldeprinsessa
2013: Vi kommer flytta till en NY bostadsrätt (med trädgård den här gången)

Frågan är vad vi ska hitta på dom åren som kommer. Skaffa fler barn? Gifta oss äntligen? Byta karriär? Eller karriär och karriär, byta försörjningssysselsättning menar jag.

Det här kommer bli året då jag ska blogga mer och äta mindre.
Just nu känns det dock som jag inte äter alls, och bloggar inget heller för den delen.

För här hemma är det nu ett totalt kaos. Flyttkartonger i varenda vrå. Vi har packat typ 40 kartonger, men det känns inte som om vi packat nått alls när man öppnar skåpen och tittar in.

Isolde är fortfarande i nått slags "shit vad jag hatar livet"-fas. Eller kanske mer "shitvadläskigtattsovaensam jagmåstenogsovapåminmammasarmvarendanattsåhonserutenreumatikernärhonkliverupppåmorgonen"-fas.

Jättetrevligt.

Ja och i nya "huset" är hela köket utblåst, det ligger plast överallt och det som syns under plasten är golvbjälkar och friliggande elledningar. Ja och så är det hål överallt där sen lysknapparna ska sitta. Så troligtvis blir vi hemlösa den 1/3 fram tills gud vet när.

Men vill ni oss nått så kan ni gå ut i skogen bakom Tokarpsskolan, svänga höger vid stora stocken, fortsätta 100 meter, svänga vänster vid kotten, vänter igen vid stora stenen och så bor vi i en hydda till höger om det fjärde trädet till vänster. Skicka gärna en brevkråka innan ni kommer så vi kan brygga lite tallbarrsTE innan ni kommer.