tisdag 31 december 2013

Nyår

Ja gott folk, idag är det då nyårsafton igen. Idag är ju en dag då de flesta sätter sig för att se vad dom åstadkommit under året som gått. Precis som jag tänkte göra nu.

Hmm......vi har köpt flötat igen. Till Tokarp och vår egen trädgård. Det har varit fantastiskt. I somras var det guld värt att bara kunna öppna dörren och släppa ut djuren på bete. (barnen alltså)

Vi har haft vår första solsemester som familj. Till Cypern. Det hoppas vi var den första av mååånga semestrar.

Och ja, vi har bestämt ett datum då vi ska säga ja till varandra. Det var lite krångel där ett tag med festlokal och datum och så, men nu är allt bokat. Kyrka, präst, festlokal. Temat är satt, och den allra första kartongen med beställda varor till bröllopet har anlänt. Jag har hittat den perfekta klänningen, kläder till barnen, skor och accessoarer. Mat och tårta är fixat, likaså fotograf och dj.

Så nu är det bara att invänta rätt tidpunkt för allt. Åtminstone 75% av allt är planerat och som jag sagt tidigare kommer ni få hänga med i planering och förberedelser.  Kommer inte avslöja så mycket här och nu men den som väntar på nått gott ;)

Och nu kommer den största klyschan av dom alla: år 2014 ska bli mitt lättaste år hittills. Tänker ju liksom inte gifta mig och se ut så här. Jag vill ha bröllopsbilder jag kan titta på och känna "fan vad fin jag var".

För barnens del har det här året gett en dagblöjfri Sebastian, plus att han gav alla nappar till tomten och har nu sovit utan napp i en hel vecka. Min stora lillgris.

Och Isolde har mer eller mindre börjat sova hela nätterna i sin egen säng. det var ju på tiden kan man tycka.

Jag känner nog att det här kommer bli ett bra år. Hoppas jag.

torsdag 12 december 2013

Lussetåg, praliner och blablabla.

Idag har vi haft luciatåg i kyrkan, med alla barngrupper. Skittrevligt. Mamma var med också. Sebastian ville gå som en kexchoklad meen det blev pepparkakssnubbe istället. Soldan fick vara urgullig tomtenissa. 

OCH på tal om mamma, igår fick jag leka med mamma och göra julköttbullar. Själv är jag urkass på köttbullar. Smaken är inget fel på men i pannan faller dom liksom sönder, så det blir mer köttfärsröra än bullar. 

Idag har jag och barnen också för första gången i mitt liv gjort chokladpraliner. 
Det gick bra. Dom ser fantastiska ut, smakar svingott, så nu är det bara att laborera med smaker och tillverka fler. 

Världens tråkigaste inlägg måhända, men ni får en najjs bild på pralinerna. Vassego! 



torsdag 5 december 2013

Planeringshaveri

Ja planeringen vi gjort gick i stöpet. Skittrist när det blir så. Men efter många turer hit och dit, olika datum, platser och dylikt på kartan har vi nu enats. 

Nytt datum, men samma plats som innan. Och nu är det på gång. Kyrka bokad, festlokal bokad och präst bokad. Nu är det bara allt annat kvar så kan vi gifta oss sen. 

Ni kommer att få hänga med i all planering och så. Men nu är det snart jul så bröllopsplaneringen ligger lite på is tills efter nyår. Det blir nog mest diskussioner och bollande. 

Men det känns väldigt spännande att vi äntligen kommer till skott. 

Och det första att se fram emot just nu är lördag och julbordet vi ska på.  

Blublibla and so on! 


måndag 2 december 2013

Vilken miss

 Den senaste tiden har vi haft ganska mycket "on our plate" om man uttrycker sig så. 
Det har varit nått hela tiden. Varje dag. Kyrkan, bakning, handling, julstökförberedelser, luciaövande, jobb och allt vad det är. 

Idag kom jag på vad vi glömt. I lördags var vi så fullt upptagna i huvet med adventsstädande, köp av ny bilstol till ett av barnen och middagsgäster, att vi helt glömde bort Sebastians gympa. Det värsta med det är ju ändå att dom skulle ha uppvisning på allt dom lärt sig under terminen. 

Fy fan vilken dålig morsa typ. Usch! 

Nog om det. 

Nu till nått lite gladare. Vi har äntligen, efter alldeles för många år, satt ett datum då vi ska gifta oss. Så bröllopsplaneringen är i full gång. Och vi har faktiskt koll på det mesta. Datum blir lite så där hemligt. Eller ja, lite grann iallafall. För nu, men ni kommer att hållas uppdaterade. När gästerna fått veta vilket datum det blir, får ni också göra det. 

Ja just det. 5 ner. Väldigt många "to go".