onsdag 29 maj 2013

Mysdag


Åh vilken mysdag vi har haft. 

Den började på stan med fika, shopping och lunch med Therese och Ludde, och Johanna och Ellie. Supermysigt!

Hittade jättesöta små skor till Isolde, som hon ska ha när det är skolavslutning, student och alla andra finklädtillfällen i sommar. 



Sebastian lyckades lura till sig nya skor också. Det var tydligen jätteenkelt. Man bara kliver i djupa vattenpölar med sina jympaskor, fast ens mamma sagt huuuundra ggr att man inte får. (När vi sen var typ 5 meter hemifrån var han tvungen att snabbt som ögat springa genom ännu en djup vattenpöl med sina nya skor. Kul! 

På stan köpte vi även en storebrorspresent till Viggo, som var kvällens lekkamrat. 

Så ikväll har jag sniffat på bebis. Tänk att den doften är så förtrollande. Om man bara kunde lägga den i en burk och ta fram och lukta lite när man vill. Näää tror kanske inte att vi är klara på den här bebisfabriken. Får fundera på den en stund. 



Imorn kommer det lekbesök hem till oss. Caroline, Irma och Aron, och Therese och Luddefisen. Kommer bli kanonsnuttigt. Och imorn kväll ska vi se Erik spela korpfotboll. Det blir spännande. (?) 






torsdag 23 maj 2013

ALV

Ojojoj, igår hade vi en helt fantastisk dag jag och barnen. Tidigt på morgonen åkte vi till Astrid Lindgrens Värld med mamma och Emilia. 

Det mest fantastiska med det stället är att så fort man kliver in på området blir man en sjuåring igen. 

Eller ja, jag och mamma blir det iallafall. Emilia skäms mest för våra knasigheter. Som när vi ville sjunga för Kling och Klang. Den där "Kling är korkad sååå det smäller......." Ja den, då gömde sig Emilia bakom husknuten. 

Men vi hade det himla mysigt. Lite regn sådär på morgonen och en stund på förmiddagen, sen sprack det upp och blev soligt och skönt. 

Vad kan jag mer tänkas ha att berätta? 
Jo, Erik har ju fått ett sommarjobb. Onödigt säger jag, nödigt säger Erik. Så vi får väl se vart det leder. Om jag så småningom också kommer finna det nödigt, eller om jag bara kommer se att vår semester och alla sommarplaner flög ut genom fönstret. 

Men nu ska den här suuuupertrötta mamman gå och sova. Lär ju få besök i natt. Av barn. Och imorn ska vi på tårtkalas. Så, Godnatt! 




måndag 13 maj 2013

Det tar sig

Håhåjaja sicken vecka jag har haft. Eller helg. Vi har fart hit och dit och träffat alla möjliga. Vi har grejat i trädgården och lekt tillsammans. Och igår blev det en shoppingtur till himmelriket Ullared med mamma. 

Kändes konstigt att vara ifrån Isolde så länge. Var ju första gången. Men dom hade haft det bra här hemma. Testet funkade alldeles utmärkt, så nu vet jag att jag skulle kunna åka bort lite längre utan barn ;)

Känner att jag verkligen skulle behöva semester. En vecka. Men jag skulle inte kunna åka utan Sebastian. Han har ju aldrig haft det så där härligt med bad och bad och bad hela dagarna. 

Jaja på tal om nått annat så kan man äntligen se att det kommer komma en gräsmatta. Vilket år den är kanon vet vi ju inte än, men den som lever får se. 

Imorn blir det BVC för 10-månaderskontroll av lilla nyckelpigan. Får vi se om hon blivit tyngre eller om vi får skäll. 

Uppdatering på det kommer imorn. 

måndag 6 maj 2013

Vågat

Alla som känner Isolde väldigt väl vet vilken liten daredevil hon är.

Hon klättrar och kliver och kastar sig hur som helst var som helst. I Sebastians rum är inget undantag. Och eftersom han själv är ganska liten är ju hans möbler likaså.

Efter en liten tur i Sebastians rum igår blev Isolde avstängd från att beträda hans domäner, och hans fåtölj blev instängd i klädkammaren.

Och här är anledningen. ( hon klättrade även upp på den fast vi vände den uppochner)



fredag 3 maj 2013

Jäkla skön fredag

Jädrar vilken fin fredag vi har haft, jag och min lilla fina familj.
Den började med Barnens Katedral i domkyrkan. Lek, mys och härligt väder. Sen en liten stund på stan med först lunch och sen shopping på Panduro. Sebastian hade blivit lovad vattenfärger av mig så jag var ju tvungen att införskaffa såna. Superfina temperapuckar blev det. Så dom håller länge.

En liten tur på stan följdes vi åt med Filip och Lina, så det bestämdes att vi skulle komma ut till Vikingstad lite senare. Så vi åkte hem och petade i mat i Isolde, och sen åkte vi iväg till Liselott för att eftermiddagsfika.

Och ikväll har vi grillat. Så där som de flest människor härikring gör på helgerna. Sååå jävla skönt med lite trädgård att umgås i. Det har jag längtat efter så länge.

Så idag har vi haft en sån där riktig mysfredag. Lite tillsammans med andra, och mycket tillsammans bara vi.

Ibland säger Erik att han är så lycklig. Och vissa dagar går på sån rutin att man inte hinner tänka på det. Idag är en sån där dag när jag verkligen känner likadant. Att jag är så fantastiskt lycklig. Vi har våra upp och ner, och har det absolut inte fantastiskt varje dag. Men idag var det så. Imorn kanske det är skit. Och då ska jag försöka tänka på hur jag kände det idag.



onsdag 1 maj 2013

Valborg

Nu har jag inte bloggat sen i fredags, så här kommer en liten uppdatering.

I lördags tror jag mig minnas att vi styrde mycket i trädgården. Vår forna mossmatta är nu ett minne blott. Just nu finns det faktiskt inte så mycket alls där. Jord och gräsfrön. Så nu gäller det att ha is i magen och vänta på gräset.

I söndags grejade vi hemma, hade mamma och dom på portersteksmiddag och var och firade Daniel som blev 2 år igår.

Sen var den lediga helgen slut.

Den här veckan är vi ju friska igen så nu har vi varit både på barnsång och öppet hus hittills.

Igår var det ju Valborg, och vi hade mamma och dom här igen fast på grillmiddag. Så vi fick inviga vår nya grill :) wiiiii!!!!
Efter middagen blev det eld och fyrverkerier i Hellgrenshagen. Isolde var sååå fascinerad av raketerna. Tur hon inte blev rädd.

Sen gick vi ju hem och avnjöt den supersmaskiga smörgåstårtan mamma gjort. Som traditionen bjuder.

Idag blir det väl utelek i vårsolen. Bara det inte blåser så jävla dant.