måndag 29 oktober 2012

Panikvecka

Den här veckan infinner sig en liten panikkänsla inuti mig. Lovvecka innebär ingen barnsång och inget öppet hus.
Så vad i hela fridens namn ska vi hitta på hela veckan?

Idag har vi på förmiddan varit hos Veronica och Vide och haft lite eget öppet hus med lek och fika. Det var supermysigt. Frida var där, och Evelyn med sina barn.

Sen blev det hem och fort fixa fram lunch innan Erik skulle åka till jobbet.
Själv hade jag ju tänkt att nyckelpigan skulle sova middag när grisen gjorde det, men det tänkte inte hon.

Så lagom när hon hade somnat var det dags att väcka Sebban. Vi skulle nämligen vara hos barnens farmor klockan 15 så han fick minsann inte sova så länge han själv ville.
Sen blev det stress, stress, stress att få på honom kläderna, för att sen väcka Isolde och kasta på henne kläderna, slänga in oss i bilen och åka till Vikingstad.

Där blev det fika, igen, och lek med Daniel och farmor. Ja Filip och Lina var också där.
Imorn vette fan vad vi ska hitta på. Men nått blir det väl.

Onsdag kanske vi ska till flygvapenmuséet och på torsdag blir det mat hos mormor och sen födelsedagsfika hos Filip och Lina.

Hoppas att vi ska kunna fördriva den här veckan någorlunda ialla fall. Har någon andra förslag på aktivitet är de välkomna med dom.

lördag 27 oktober 2012

MMO

Jag lider av en sjukdom. Jag kallar den MMO. Måste Möbla Ofta.
Erik brukar alltid sucka så fort jag säger: "jag tänkte vi skulle flytta om lite".

"Mmmm"- säger han och ser så där måttligt road ut. Det har gjort att jag alltid möblar om utan honom. Vilket rum det än är, hur tunga möblerna än är och hur mycket annat jag egentligen skulle behöva göra.
För några veckor sen var det vardagsrummet som fick sig en skönhetsbehandling. ALLA möbler bytte plats. Kändes fantastiskt när det var klart. Det blev öppnare, ljusare och mer logiskt på nått sätt.

Idag har jag möblat i Sebbans rum och i köket. I Sebastians rum blev det kanonbra. Pappa och Lotta skänkte bort en fet-tv och vi nappade på det direkt. Erik åkte och hämtade den, och jag var ju då tvungen att möbla lite för att det skulle bli bättre plats för honom att sitta i sitt rum och titta på tv.
Det blev jättebra.

Nu när jag tittar in i köket ser jag att vi har det så kalt hemma hos oss. Jag är ju lite grann av en pedant. Saker ska ligga på sin plats och jag HATAR krimskrams och för mycket prylar. Jag köper gärna nya ljusstakar, prydnadssaker, godisskålar och annat, men man har bara ett par saker framme åt gången. Erik hatar att jag hela tiden skäller när saker ligger där de inte ska vara.

Han säger alltid: "det är väl inte så farligt". JO det är det.

Vi har ett ganska snyggt och välstädat hem ialla fall, men jag känner nog att det inte är så ombonat och hemtrevligt.
Men jag skulle nog kunna flytta om lite grann får vi se hur det blir.

Ja, häromdan kom Sebastian och satte sig tätt intill mig i soffan och sa: "Mamma, deska ej".

Just det. Det betyder "Mamma, älskar dig".

Puss

onsdag 24 oktober 2012

Onsdag

Idag har vi varit på stan och fikat med lite öppet hus-mammor. Trevligt som attan.
Framförallt eftersom man vet att de bor i Malmslätt de också. Bra att hitta lite mammor här där vi bor, med barn man kan leka med.
Isolde sov hela tiden på stan så just nu är hon vaken, pigg och lite svår att tillfredställa. 

Ja just det. WOHO!!! I måndags nådde jag mitt första delmål i viktminskningsproccesen. Gått ner 5 % av min totala startvikt. Tog lite längre tid än vad jag hade tänkt, men dom säger ju att det tar dubbelt så lång tid att tappa, som det tar att lägga på sig. (Hoppas jag verkligen inte stämmer med tanke på att det tagit mig sammanlagt 10 år att gå upp)
Men jag känner mig nöjd. Och att ta viktisarna på brevkurs känner jag var ett väldigt smart val. Har ett mycket mer avslappnat förhållande till det nu när jag inte har en pekpinne i fejset varje vecka.

Så nu är det dags att sikta in sig på nästa mål. Det är att komma ner till vikten jag hade när jag blev med Sebastian. Det är 81 kilo vilket betyder att jag "bara" har 2 kilo dit. Det ska väl snart vara gjort eller vad tror ni?

Så här kan man också sova förresten. Min älskade lillgris :)

måndag 22 oktober 2012

Hahaha

Gud vad roliga en del människor är.

Vet inte riktigt hur det kom sig, men Eriks arbetskamrater har tjatat om att få se dom där pinsamma bilderna pyttipannan skickade till honom. Verkar lite som om de inte tror att en "sån snygg tjej" skulle vilja ha Erik.

Men hallå!!!! Har ni inte sett mig? Är fan skitsnygg, när jag lägger den sidan till. Jag är ju lite rundulett också så det finns ju mycket "snygg" på mig. Och Erik då? Han är ju den snyggaste killen jag är tillsammans med.

Sen idag var det tydligen nån som tyckte att det vore roligt att skriva till pannan från Eriks fejjs att han ångrat sig och gärna vill ha sex med henne.

"Ni kan väl ha en trekant?" Ehh nää......det kan vi inte.

Nu är det tur att inte alla människor utanför ens sovrum vet vad man gör där. Men vi kanske inte behöver ha en trekant med en tjej som ville ha Erik alldeles för sig själv i sängen, när hon så uppenbart dessutom visste att han hade familj.

Ingen vet ju vad vi har för sexliv tillsammans. Vi kanske har 7-kanter varenda ledig torsdag. Riktiga orgier med både fler killar och tjejer. Eller kanske bara tjejer.

Men ni är alla välkomna att själva kontakta henne för lite rull i höet. Vi vill inte ha henne!

söndag 21 oktober 2012

Farfarbesök och förkylning

Den här veckan som varit har vi hittat på en hel del. Och typ ingenting alls.
Barnsång och öppet hus står ju alltid på schemat. Erik var ledig i torsdags och då var vi en sväng på stan med mormor. Sebastian tycker att det är så fantastiskt roligt att åka buss så bilen fick vila.
På stan hittade vi present till Bengt-Göran, spritspåsar till mig och muffinsformar till Sebban (som tydligen tycker att bakning ska bli hans grej).

Sen blev det fika på Babettes. Så himla bra att vagnen har mycket plats OCH att det finns en liten låda i hörnet med leksaker i. Kalas.
I fredags hade vi då besök av farfar Bengt på eftermiddagen. Det serverades tacos och kladdkaka á la viktväktarna. På kvällen var det födelsedagskalas hos Blomqvistarna för att fira Ludde som blev 6 år. Tänk, stora killen. Var inte länge sen Erik gick med honom på armen och sövde honom lilla skrutten.

Redan i fredags kände jag att den här förkylningen var på ingång. Icke najjs. Hatar förkylningar. Föder hellre barn än är täppt i näsan typ. Under natten till lördag kom sen febern som ett brev på posten. Och idag har jag haft så ont i kroppen. Som om jag hade feber i en vecka.

Idag har vi inte gjort nånting. Kurerat mig. Men Isolde har fått en superbra Bumbostol. Vi tittade på en sån när vi var i Ullared häromhelgen. Men tänkte att "nej vi behöver ingen sån, vi skiter i det, vi köper nått annat istället". Ångrade oss grymt när vi kom hem. Isolde har ju fått för sig att hon är lite större än vad hon är. För en månad sen redan ville hon sitta rakt upp. Lite tidigt när man bara är 2 månader. Så älskade systeryster införskaffade den här åt oss idag och Isolde älskar den.

onsdag 17 oktober 2012

Höstmorgon

Detta är vad som fångar min blick på morgonen. Ett fantastiskt vackert höstträd som påminner mig om att vi går mot mörkare tider. Men också att vi nu får mer murrigt mys både på morgonen och kvällen. Tycker att hösten är så himla bra av fler anledningar.

1. Det blir mörkt tidigt på kvällen och Sebastian är lite mer villig att gå och lägga sig före klockan 22.

2. Det är mörkt på morgonen, så hoppet lever om att barnen lite längre in på hösten ska ta sovmorgon åtminstone 1 gång i veckan.

3. Man kan äntligen tända ljus, även på dagarna.

4. Man behöver inte ha dåligt samvete när man en dag varken lämnar hemmet eller pyjamasen.

Det är ju sååå skönt på hösten och vintern när man kommer in efter en utelekstund eller promenad.

Så nu ska vi njuta av tända ljus, förhoppningsvis sovmorgon ibland, varm oboy efter utestund som biter i kinden, och den där höstdepressionen, den tror jag vi tar och skiter i.


söndag 14 oktober 2012

Köttig näsa

Idag har vi haft riktigt söndagsmys. Frukost, tidigt som satan. För Erik och Sebastian ialla fall. Den här mamman fick sova lite längre än de andra. Skööönt.

Sen har vi tittat på film, städat bort på balkongen och gjort den redo för hösten/vintern, städat i en garderob i hallen, (eftersom jag pga Veronicas ambitiösa person som organiserat om i hela sitt kök fått panik över mitt eget hem) och bäddat rent i sängarna.

Det är ialla fall helgmys i min värld.
Erik kom ju hem igår efter 2 och en halv dag på Färöarna så idag ville vi inte göra så mycket. Ja och den silikonfyllda vilsna lilla flicksnärtan hade inte visat nunan en enda gång.

Veckan som kommer blir det barnsång, öppet hus, födelsedagskalas för Ludvig som blir 6 år på fredag, och barnens farfar kommer på besök för första gången sen Isolde föddes. Sen tror jag inte att det är nått mer inplanerat. Men i min totalt förvirrade hjärna kan vad som helst gömma sig. Som varje dag när jag går runt och skäller på Erik för att han har förlagt mina saker jag letar efter. När jag sen hittar grejerna och kommer på att det var jag själv som faktiskt la dom där brukar jag aldrig erkänna. Låtsas fortfarande att det var Erik som la dom där.

En sak till. Tog lite kort på mig själv igår. Kanske till ny profilbild på fejjan eller nått vad vet jag. Och då såg jag det. Erik hade rätt där på förlossningen när han sa att Isolde inte var så lik honom. Jag HAR en rätt köttig näsa. I alla fall om man jämför med Erik. Och inte nog med det. Ser ni att jag har ett litet lazy eye också?  Eller åtminstone ett mindre öga än det andra. Såg betydligt mer komiskt ut INNAN jag sminkade mig. Bara så ni vet.

torsdag 11 oktober 2012

"Vill du inte bli min vän?"


Idag har jag blivit kompenserad för den där kvällen när Isolde skrek i flera timmar och Sebastian inte ville sova.
Vi hade besök i eftermiddags av Frida och söt-Theo. Innan det hade vi varit på stan och fikat med mina mammor, och sen lekt hemma med Kristoffer vilket resulterade i att Sebastian inte sov middag idag.
Det i sin tur gjorde att han var på lite dåligt humör sen framåt klockan 19. Men sen vid kvart över åtta sov både han och Isolde. Hur skönt som helst. Det är så här det ska vara.

Sen kan jag inte sluta tänka på den där helt puckade tjejen på fejjan. Den där tjejen som helst ogenerat skickade nakenbilder på sig själv till Erik på facebook-chatten. Vilket kom som en chock för honom eftersom de minuten innan pratat om fotboll.

Typ så här: - Tycker det ska bli jätteroligt att få se Sverige-Färöarna, sa hon.
                   - Ja det tycker jag med. Ska bli hur kul som helst, svarade han.
                   - Vad tycker du om bilderna jag skickade, sa hon då.
                   - Vilka bilder? svarade han.

Och då kom dom. Bilder på en tjej där ansikte och stenhårda sillisar stirrade Erik i ansiktet. Han frågade varför hon skickade dom.
Samtalet som sen följde var ungefär: Hon ville veta ifall Erik tyckte hon var snygg, och hon tyckte att dom kunde knulla lite när dom båda skulle vara på Färöarna samtidigt. Eftersom hon tyckte att Erik tydligen är skithet.
Erik tackade nej och sa att han har sambo och inte vill var otrogen mot henne. (Mig)
Sillisbruttan svarade då att hon faktiskt är skitsnygg och alla killar vill alltid knulla med henne.
Erik tackar återigen nej och förklarar igen att han inte vill vara otrogen mot sin sambo.
"Jag får alltid som jag vill, vänta så får du se" blev hennes svar på det.

Igår fick JAG ett meddelande på fejjan från henne där hon frågade "Lena, vill du inte BLI min vän?"
Insåg då att det var hon förra veckan som skickat en vänförfrågan till mig som jag vänligt avböjde eftersom jag inte känner henne.

Så nu är Erik på Färöarna, med en silikonfylld blond brutta som alltid får som hon vill och det hon vill den här helgen är att få knulla med min Erik.
Och själv sitter jag här i soffan, med en urtvättad pyjamas, hår i en slarvig knut,( hår som borde ha blivit klippt för ett halvår sen) gravidstreck på min bulliga mage, ammade tuttar som räcker ner till naveln och känner mig extremt fylld av seger, eftersom jag vet att Erik aldrig skulle välja sillisar framför urtvättad pyjamas och tuttar ner till naveln.

måndag 8 oktober 2012

Gap och skrik

Vad härligt det är på kvällarna när varken Sebban eller Soldan är nöjda. Sebban skriker för att den här mamman inte vill ha lego och Bobbycar i vardagsrummet. Soldan skriker för att hon är trött eller bara allmänt missnöjd. Sen skriker Sebban för att han inte får titta på ElDorado klockan tio i åtta på kvällen. Han får heller inte titta på Horton, Shrek, My little Pony eller Hercules. Min mage skriker för att den inte fått stimulans sen klockan 12.
Riktigt härlig kväll på Allevägen 12 en måndag.

söndag 7 oktober 2012

Ullared

Ja nu är den här höstens Ullaredsresa överstökad. Skööönt. För fy fan vilken pärs vi gick igenom.
Mamma hade hört från en ganska säker källa att det inte brukar vara så mycket folk runt lunch. Den personen åker nämligen lite senare än vad vi brukar när hon åker.

I fredags åkte vi till pappa och Lotta och lämnade lillgrisen. Han skulle stanna där över natten och sen vara med dom under dagen igår eftersom jag inte tyckte att Ge-Kås är rätt plats för honom en hel dag.

Vi lämnade Linköping vid 8 på morgonen och när vi väl kom fram till Ullared var det kö in till varuhuset runt, runt, runt hela jävla skiten. Har ALDRIG behövt stå i kö förut för att få komma in. Vi köade nog i 45 minuter innan vi var inne.
Där inne var det satans mycket folk och jag märkte inte av att det var lunchtid. Det var lika mycket människor som det brukar.
Klockan 17 hade vi hittat massa kläder till Sebastian, fodrade regnkläder, t-shirts, långärmat, snyggtröjor, myskläder, jacka, och mycket mycket mer.
Till Isolde hittade vi jättefina små flickkläder vi tog i lite större storlekar så hon har att växa i.
Sebastians alla julklappar är färdiga.
Erik fick kläder och till och med den här bortprioriterade mamman hittade lite. Trosor, 2 linnen, mysbyxor och en jätteskön snygg stickad tröja.
Då, klockan 17 ställde vi oss i kön till kassan. Precis som mamma, Janne och dom andra gjorde. När klockan sen var 18 hade mamma och dom precis kommit ut. Vi stod fortfarande i kö så dom skulle gå och ta en kaffe.
När klockan var 18:23 ringde jag mamma och sa att de fick åka hem. Vi stod fortfarande i kö.
Klockan stod på 19:55 när personen före oss började lägga sina varor på bandet. Då hade vi köat i 3 timmar FÖR ATT FÅ KOMMA UT!!!

När vi sen satt i bilen och jag ringde till Lotta för att tala om att vi nu äntligen var på väg hem, sa hon att vi kunde hämta Sebastian idag efter frukost.  Så han fick 2 nätter hos "Moussa".


Till nästa Ullaredsbesök måste jag:
*Packa ner riktig matsäck. Typ kyckling och potatissallad att packa upp picknick-style mitt i gången när kötiden börjar bli löjlig
*Förbereda barnvakten på att vi möjligtvis typ kanske inte kommer hem. Alls.
*Ha med mera pengar
*Börja min shoppingrunda vid heminredning. Har inte hunnit dit de senaste 4-5 åren.

Sa jag att jag var tvungen att amma Soldan 2 ggr i kön?


Här är han i en ny pyjamas på sin alldeles nya BobbyCar.


 Och Soldan fick också ny pyjamas förstås.

fredag 5 oktober 2012

Öppet husmys

Isolde riktigt myser i babysittern på kyrkans öppet hus. Fikat ligger skönt i magen och sen blir det hemgång, lunch och mitt älskade hem till gården.


torsdag 4 oktober 2012

Sova borta

Efter mycket hårslit och frågande har vi nu hittat sovplats till Sebastian till imorgon. Jag, Erik och Soldan ska åka till Ullared på lördag men känner inte riktigt att det är en resa Sebban behöver följa med på.
Så den söta lilla grisen ska sova hos morfar och Lotta. Kommer nog bli supermysigt. Han är ju faktiskt ganska lätt. Dom 3 ggr tidigare han sovit borta har det mest varit jobbigt för mig.

Ja kanske inte den senaste gången. Då låg jag på förlossningen och födde barn mitt i natten så jag funderade nog inte så mycket på det just då.

Igår hade vi innehäng hela dagen. Hade först tänkt åka till Valla men lilla nyckelpigan var helt igensnorad på morgonen så jag tänkte det var bäst att stanna inne. Det blev soffmys med film medan regnet öste ner.

Idag har vi varit hos syster och ätit mat. Isolde fick hela munhålan renslickad av hunden som tyckte att spädbarns-spya var en delikatess. ( till skillnad från Janne som blev kräkad I munnen av Sebban när han var liten, och tyckte inte alls att det var gött) Och Sebastian kallad alla för bajskorv.

Imorn blir det öppet hus i vanlig ordning, lunch, Hem till gården och på kvällen ska jag ta barnen, åka till pappa och lämna Sebban där för övernattning. Sen på lördag blir det shopping shopping shopping.

Att göra-lista:
1. Lära Sebastian ett nytt ord. Bajskorv börjar bli tjatigt
2. Börja borsta Isolde i munnen varje gång vi varit hos Linda. Blöt hund kanske inte luktar gott, men det gör inte barn slickat av hund heller.
3. Skriva upp "tålamod" på Ullaredslistan och se om de har några burkar med sånt. Billigt.

tisdag 2 oktober 2012

Egentid år 2037


Idag har vi inte hittat på så mycket. På förmiddan var vi ju på öppet hus förstås. Det är ju tisdag.
Det är alltid så roligt. Att se alla andra barn och hur Sebastian förhåller sig till dom. Han snor grejer från dom ibland, skäller ibland och leker snällt ibland.

Idag lekte han snällt med Vide, snodde grejer av Manfred och skällde på en ny liten tjej vi inte träffat förut. (Typ en av de absolut sötaste små tjejer jag sett i hela mitt liv). Bara för att hon också ville leka i dockvrån.

Hemma igen funderade jag lite över hur det är med den här "egentiden" alla föräldrar hela tiden säger att de behöver.
Tänkte ju att jag själv skulle fått lite egentid när barnen sov middag. Problemet var bara att Isolde sov när vi lagade lunch. När vi ätit var hon vaken och Sebastian sövdes. När jag sen hade fått henne att sova igen vaknade Sebastian.

Ibland tänker jag när Erik är hemma, att jag ska få egentid. Brukar då gå och sätta mig på toaletten, oftast med en tidning som sällskap. När ska man annars läsa den lixom.
Efter 2 minuter på holken kommer det nån och knackar på dörren.

- Mamma?!!
- Mmm
- Mamma?!!
- MMmm
- MAMMA??!!!!!!
- JA??!!!

Så öppnas dörren och in kliver Sebban. Vad kan det vara som är så viktigt att inte pappa kan hjälpa honom?
Jo, han vill ju just då när jag sitter där i min ensamhet och njuter (?) av lite egentid med tidning, leka med handtvålen, toaborsten, vattenkranen och måste absolut få veta Marie Hagbergs bästa dejtingtips, hur han ska få drömhåret, och vilka jeans som är rätt för hans kropp ur mitt nya viktväktarnamagasin. Som jag just sitter och läser.

- Snälla Sebastian jag försöker bajsa.
- Nejje
- Jo.....SNÄLLA ERIK KAN DU KOMMA OCH HÄMTA HONOM?!!!!
- SEBASTIAN KOM TILL PAPPA!!
- Nejje
- SEBASTIAN NU FÅR DU GÅ UT, MAMMA FÖRSÖKER BAJSA, FÅR JAG GÖRA DET   IFRED??


Har upptäckt att huset vi bor i är extreeeemt lyhört. Sååå mina grannar vet nu för tiden hur ofta, och vid vilka tidpunkter jag går och gör nummer 2.

Imorgon ska jag gå ner i tvättstugan och sätta upp lappar. Ifall någon granne missat.

måndag 1 oktober 2012

Sångstund och måndagslek

Den här måndagen började i panik när jag upptäckte att vi sovit lite längre än vad vi borde. Så det var full rulle här hemma med att packa ihop skötväska och regnkläder. Vi fixade frukost till Sebban, klädde på oss, barnen och stuvade in oss i bilen med vagn och all packning för att sen skynda ner till kyrkan för sångstunden.
Vet inte riktigt vad som hänt med tanke på att vi förut ALLTID var bland de första på plats. Nu för tiden springer vi in med andan i halsen och är sist. Måste göra nått åt det.

Efter sångstunden åkte jag och barnen hem till Fia och barnen för lek och mys på eftermiddan. Det blev lunch, lek inne och i lekparken, mellis, mer lek inne, ledsna barn, glada barn, arga barn och mys, mys, mys.

Sist vi träffade dom sov ju Soldan hela tiden så så mycket mys med henne blev det ju inte då. Fia hade ju mycket att ta igen.

Barnen sov som små grisar i bilen hem vilket gjorde att Sebastian var på ett underbart humör när vi kom hem. (Nej!) Men nu är klockan 22:30, båda barnen sover, och imorn är det öppet hus. Så nu ska jag nog gå och sova.

Måste:
1. Ställa klockan på kvällen när vi ska iväg nästa morgon (för att undvika stress och panik)
2. Köpa 4592 stycken nappar till Isolde. Så vi alltid vet vart det finns en.



Sebastian är gladgladglad!


Han är mer gladgladglad......


Och lilla Soldan sover såååå skönt ute i det gröna. (gula, röda, orangea)