söndag 30 september 2012

En liten paus

Ja nu har även den här helgen kommit och gått. Och vilken helg det har varit sen. Bestämde mig för att jag skulle ha en viktväktarfri fredag, eftersom vi firade 6 år tillsammans jag och Erik. Sen behöver man ju ta en lite paus ibland för att orka med hela vägen.
Fredagen flöt över till lördagen då vi var på kalas hos Kristoffer och firade hans 18 år i livet med tårta, tacobuffé och present i form av en Ukulele.
Skitfin!
Lördagen flöt sen över till söndag. Idag har vi haft Ingegerd och Nisse på besök och dom ville absolut bjuda på pizza. Ja och jag tyckte att det var värt att baka dessa supergoda cupcakes med nutellafrosting. Det smakade inte kattskit.
Men imorn är det måndag och då tar vi tag i det igen. Den här veckan ska jag nå mitt första delmål. 5% ner av startvikten.

Imorn blir det barnsång i kyrkan, och sen blir det lek och mys i Nykyrka med Fia och barnen.

Å ni.....kvinnor använder BH, män suspensoar, och därmed är vi jämlika!



torsdag 27 september 2012

6 år

Imorgon har jag och Erik varit tillsammans i 6 år. Tänk vad tiden flyger iväg. Frågan är hur vi ska fira det.
Antagligen med aptidig frukost ihop med 2 missnöjda barn. Sen blir det lek och sång på öppet hus. Snabb lunch. Inhandling av födelsedagspresent till Kristoffer som fyller 18 (?!) imorn. När fan blev han det?
Sen till kvällen blir det nog makaroner och korv, My little Pony, vattenskvätt i badrummet och en sovande mamma i soffan vid 21 när barnen somnat.

Mys

Nu är eftermiddagen här och medan jag förbereder middag, målar Sebastian lite. Nyckelpigan sover och snart kommer Emilia och ska sova här inatt.

Mys!


onsdag 26 september 2012

Mormormys


Idag på morgonen har jag varit hos mormor och myst med te och stick/virkmönster.
Tänkte att jag skulle försöka ännu en gång att lära mig sticka och virka.
Har jag nått kreativt att ägna mig åt på kvällarna när barnen somnat.

Jag älskar att vara med mormor. Kommer ihåg hur det var när jag och mina äldre syskon var små och var nattbarn hos henne. Huuur mysigt som helst. O´Boy och rostade mackor med svartavinbärsmarmelad på till kvällen. Mmmm.

Igårkväll var Mattias och Cissi här. Mys. Fick ett biobesök i present. Kommer knappt ihåg när jag var på bio sist. Men det var när jag såg Eclips tror jag.

Sebastian har för övrigt börjat packa matsäckskorgen vi packar på barnsången.

"Den, mör, diss, mat, fhduasosonn" och för er som inte förstår Sebanianska:

"Bröd, smör, ost och tomat. Och lite persilja över"

måndag 24 september 2012

Duktiga jag!

I morse var det ju dags för vägning igen. Har gått ner totalt 3,5 kilo sen start. Vilket är 3 veckor sen. Känns bra. 

Var på barnsången med min fina lilla familj på förmiddan, gick sen hem och lagade lunch.
Ris och kycklinggryta med kokosmjölk blev det idag.

Till kvällen blir det nog fisk på något sätt och pressad potatis. Göttigött.

Nu är det dags att ta lilla Soldan. Hon verkar väldigt onöjd just nu. Och hur i helvete roar man en bebis som inte vill äta, sova, sitta i babysittern, ligga på golvet och leka , precis har fått en ny blöja och verkar inte ha ont i magen?

"Så hette den i alla fall, Mr Please"

onsdag 12 september 2012

Till er som mist ett barn

Ikväll satt jag i soffan och tittade på Sebastian hur han snurrade runt, dansade och skrattade framför tv;n, och kände sån lycka och kärlek att jag fällde en tår. Jag tänkte på alla er som mist ett barn, och tänkte för en liten stund att jag själv aldrig skulle kunna fortsätta mitt liv ifall jag miste Sebastian eller Isolde. Livet skulle gå under och jag skulle inte klara att kliva ur sängen på morgonen. När den stunden var förbi kom jag på att det tyvärr finns föräldrar som mister sina barn varje dag. Och dom KAN ju faktiskt fortsätta leva. Även om det säkert är svårt. Känner mig extremt lyckligt lottad som hittills iallafall har två friska, pigga levande barn. Och jag känner stor sorg för er som inte är lika lyckligt lottade och beundrar er styrka som tar er genom livet.  Det finns inga som är så starka som ni.

måndag 10 september 2012

Första vägningen.

Ja idag skedde det. Första vägningen efter starten på mitt nya liv.
Hade ju lite ångest över hur det skulle se ut.

Så jag klev upp, gick ut i badrummet och ställde mig på vågen. Blundade, och tittade fram lite försiktigt. Där försvann ångesten. -2,6 kilo!!! På EN vecka.
Tjohoooooo!!
Så nu är det bara att sikta in sig på en ny vecka, med nya utmaningar, frestelser och förhoppningsvis fler kilon tappade när veckan är slut. Nu känner jag att vi är på gång. Hoppas den känslan håller i sig.

Igår var bror här med familj på fika. Det blev kladdkaka á la viktväktarna. Skitgod. Aldrig gjort den förut, blev hur saftig och god som helst.
Sebastian fick lego och jag fick te och honung istället för en blomma. Var jättemysigt att ha dom här.

Idag är Sebban och Erik på barnsång, själva. Tycker att Sebastian kan behöva lite egentid med pappa utan syrran.
Och i eftermiddag blir det mys och lek i Rappestad med Emma och Viggo i nya huset. Ska bli jätteroligt.

Ha en bra dag alla!

lördag 8 september 2012

Lördag


Idag har Erik jobbat och jag och barnen har haft storstädning. Det gick väl sådär när man måste stanna upp stup i kvarten för att amma, trösta, byta blöjor, fixa mat och allt det där andra. Men det blev gjort så nu är det rent och väldoftande.

Maten har funkat kanon idag. Frukosten var ju som vanligt. TIll lunch blev det ris och kycklinggryta med mycket grönsaker i.
Och eftersom det är lördag idag lyxade jag till soffkvällen med räksmörgåsar. Smaskigt.
Nu har jag bara en dag kvar, sen är det dags för första vägningen efter start. Känner mig både spänd, förväntansfull och nervös. Är lite orolig att det inte ska ha hänt nått.
Man vill ju liksom inte börja med ett nederlag.

Men jag tar imorn först. Då kommer storebror med fru och barn hit på fika. Det ska bli riktigt mysigt. Träffar dom ju inte så ofta. Tyvärr.
Men nu ska jag dricka upp mitt te och sen knoppa.

Känner på mig att min lilla nyckelpiga kommer vakna mååånga ggr inatt.

fredag 7 september 2012

Totalt hjärnstopp


Idag har vi haft en riktig familjemysdag.
Vi började med att äta fredagsfrukost, som i det här hemmet är detsamma som måndagtisdagonsdagtorsdaglördag och söndagsfrukost. Dom bästa vanor är dom som består.

Sen begav vi oss till kyrkan för öppet hus. Där Sebastian i vanlig ordning stal leksaker av alla andra barn, skrek som en tiger och fäktades med dom små spöna till fiskespelet.

Hemma igen var det dags för lunch och sovstund för barnen, och Hem till gården för mamman.

När barnen vaknat blev det en tur till ikanohuset. Där skulle jag köpa kläder. Byxor. I storlek. Stor storlek visade det sig. När vi gick därifrån hade jag inga byxor, ångest och kände mig extremt glad över att jag börjat viktväkta i grevens tid. Tröstade mig inne på Ikea istället. ( Vi sålde vårt Wii till Game på ikano så nu hade jag lite pengar att köpa lull-lull för)
Det blev lampor till vårt sovrum och Isoldes "rum" i hallen. Fotoram till ett förstorat kort på Sebban som bebis, en glasskål till tzatziki, sallad eller vad man nu vill. Servetter, batterier, och just det en golvlampa till vardagsrummet.

När vi sen kom hem skulle jag givetvis hänga upp lampan i hallen. Som de flesta vet är ALLT på ikea i byggsats. Till och med lamporna. Satte dit grunkan "koppla" på flojjen "upphäng".

"Prova att tända" sa jag till Erik. Han provade och inget hände. Då vände jag på grunkan och flojjen och sa till Erik att prova tända igen. Inget hände. Jag provade hit och dit, vände och vred och inget hände.

"Lampan kanske är trasig" säger Erik då.
"Ehh jag har visst inte satt i nån lampa än" blev svaret från mig.

Sååå nu är lampan ihopsatt, upphängd, den lyser och jag ska nog träffa en doktor inom en snar framtid.

torsdag 6 september 2012

Dag 4

Hittills har mitt nya liv gått som en dans. Har hushållit med mina points och faktiskt hållt mig mätt hela dagarna.
Känner mig just nu 110% motiverad. Tycker att det är lite roligt just nu, att få lära mig nya systemet. Sen är det ju en kick i början när man tappar som mest. Det blir ju sen när man hamnar i en stillastående svacka det blir jobbigt, så det är bäst att utnyttja den sköna känslan nu till fullo.

Tycker nästan att det är lite jobbigt att jag inte får väga mig förrens på måndag. Det är ju hela helgen kvar.

Idag har vi varit på stan och öppnat sparkonto åt Isolde. Känns kanon att ha det gjort.  Vill ju börja spara så tidigt som möjligt. Annars skulle säkert tiden gå och gå och inget hända. Blev även en liten tur på stan där Erik hittade 2 snygga tröjor på HM och både Isolde och Sebastian fick nya pyjamasar. Den här mamman får vänta till imorn då det blir en tur till Ikano.
Ska försöka kränga av ett nintendo på Game, köpa taklampor till vårt sovrum och Soldans "rum", plus se ifall vi kan hitta några fräscha kläder till mig.

Men först blir det mys på öppet hus.

måndag 3 september 2012

Nystart och veckoplanering

Ah, klockan är 21:21 och BÅDA barnen sover. Det är så man knappt tror det.

Ja första dagen på det nya livet har gått galant. Har känt mig mätt hela dan och inte direkt sugen på nått. Det som är riktigt sjukt med viktväktarna är att man äter så mycket så man nästan mår illa både frukost, lunch och middag. Och ändå finns det propoints, points eller vilket program man nu följer, kvar så det räcker till TVÅ mackor till sitt kvällste. Förra gången jag var med i viktväktarna, innan jag blev med Sebastian, hade jag problem varenda kväll. Försökte ju spara lite på pointsen till middagen. Snålade till frukost och lunch, och sen på kvällen fick jag smälla i mig massa bara för att jag var tvungen att äta upp dom points man var tvungen att äta varje dag. Fick ju bara spara 4 om dan. Nu får man inte spara på nått, utan måste äta dom propoints man blivit tilldelad.

Så nu sitter jag här med en kopp te och två smörgåsar med både kalkon och ost på.
Nu är mål nummer 1 att gå ner 5% av min kroppsvikt. Det ska väl snart vara gjort. Hoppas jag.

Den här veckan kommer fokus ligga på att komma in i det nya programmet från viktisarna. Sen ska vi börja höststäda här hemma. Rensa, kasta, sälja, möblera om och fixa ordning inför hösten.
Imorn tänker jag börja med vardagsrummet tror jag. Eller garderoberna i hallen.

Fint ska det bli ialla fall.